Viljandimaa tantsupäeval näitas oma oskusi üle poole tuhande õpilase

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Põrunud professorites» nägi lisaks heale tantsuoskusele näitlejameisterlikkust. Valgete kitlite ja mustade prillidega sasipäised tegelased teenisid vaimukate karakterite eest eripreemia.
«Põrunud professorites» nägi lisaks heale tantsuoskusele näitlejameisterlikkust. Valgete kitlite ja mustade prillidega sasipäised tegelased teenisid vaimukate karakterite eest eripreemia. Foto: Elmo Riig

Laupäeval esines Sakala keskuses «Koolitantsu» Viljandimaa tantsupäeval üle poole tuhande tantsija 16 tantsukoolist ning kahe kontserdi peale toodi lavale 46 tantsu, millest žürii otsis seda seletamatut miskit.

Festivali peakorraldaja Raido Bergstein  ütles, et Eesti on küll väike riik, aga ringi sõites saab selgeks, et noorte tantsukultuur on maakonniti väga erinev. Viljandimaa paistab tema sõnul silma omapärase säraga ning siin on esitatud eelkõige meedejäävaid show-, vaba- ja koolitantse.

«Viljandimaa tantsijad on muutunud järjest tehnilisemaks, minetamata loovust ja otsingulisust. Et «Koolitants» on ikkagi tantsukunsti ja -hariduse festival, otsib žürii tantsudest seda seletamatut miskit, mida finaalkontsertidele viia,» lausus Bergstein ja lisas, et Viljandimaa tantsukoolidel on siin palju pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles