Juubeli eel. «Eesti laulu» võitjad Eurovisioonil

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP, AFP

​Tänavu on «Eesti laulu» juubel: rahvusvahelisele mõõduvõtule saatmiseks otsitakse kümnendat muusikapala. Möödunud nädalavahetusel lükati lauluvankrile hoog sisse ja peeti esimene poolfinaal. Kes maikuus Portugali Eestit esindama sõidab, selgub mõne nädala pärast. Sakala teeb aga enne seda väikese tagasivaate. 

Eesti on Eurovisiooni lauluvõistlusel osalenud alates 1993. aastast. Toona alles plikaohtu Janika Sillamaa lauldud «Muretut meelt ja südametuld» jäi Sloveenias Ljubljanas eelvoorus viiendaks ning suurde finaali ei pääsenud.

Pealkirja «Eesti laul» kannab võistlus aastast 2009. Aasta varem vahetati senine produtsent Juhan Paadam Heidy Purga vastu ja peagi andiski too teada nimemuudatusest. Üksiti rõhutati, et uue egiidi all on esmatähtis uue Eesti muusika propageerimine ning ühtlasi valitakse laul, mis Eurovisioonile saadetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles