Veerand töötajatest kavatseb lähiajal töökohta vahetada

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuuuringust selgus, et uute töötajate leidmine ja enda juures hoidmine muutub tööandjatele järjest keerulisemaks. Pilt on illustratiivne.
Tööturuuuringust selgus, et uute töötajate leidmine ja enda juures hoidmine muutub tööandjatele järjest keerulisemaks. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Töövahendusportaali CVKeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri korraldatud, üle 14 000 osalejaga tööturu-uuringu tulemused näitavad, et aktiivsus tööturul on erakordselt suur: 80 protsenti töötajatest on avatud uutele tööpakkumistele ja 28 protsenti ei kavatse oma praeguse tööandja juures töötada kauem kui aasta. Seega muutub uute töötajate leidmine ja enda juures hoidmine tööandjatele järjest keerulisemaks ja kallimaks.

Tööturul on aktiivsemad eelkõige kehvemini toime tulevad madalama palgaga töötajad. Aktiivselt tööd otsivad vastajad teenisid keskmiselt 873 eurot kätte, tööpakkumistele avatud vastajad 1023 eurot ja üldse mitte tööd otsivad töötajad 1060 eurot kätte. Samas ei pruugi ka suurem palk tagada töötajate lojaalsust. Kuigi aktiivseid tööotsijaid oli üle mediaantasu (900 eurot kätte) teenivate töötajate seas vähem (alla 10 protsendi), oli suurem osa (71 protsenti) neist avatud pakkumistele, selgus Eesti suurimast töötasu- ja palgauuringust.

Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt selgitas pressiteate vahendusel, et iga neljas töötaja plaanib töökohavahetust: Eesti tööturg on muutunud erakordselt aktiivseks ning seda kinnitab ka kiirelt kasvav kandideerimiste arv. «Lisaks tööga rahulolematutele töötajatele, kellest kaks kolmandikku plaanis lähiajal töökohavahetust, kavatses ka päris arvestatav hult tööga rahulolevaid töötajaid lähemal kuuel kuul töökohta vahetada,» lisas Henry Auväärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles