Tulevik käis Riias vigadest õppimas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlaste jaoks lõppes treeningkohtumine väravateta.
Viljandlaste jaoks lõppes treeningkohtumine väravateta. Foto: JK Tulevik

Laupäeval, 10. veebruaril Riias Skonto hallis peetud sõpruskohtumine Läti kõrgliiga mulluse viienda klubiga FK Rigas Futbola Skola, jättis üle lõunapiiri sõitnud viljandlased küll võiduta, kuid andis ka positiivseid märke.

Täisprofessionaalse RFS-i vastu, kes alles hiljaaegu naasis Araabia Ühendemiraatides peetud treeninglaagrist ning on mõne päeva pärast siirdumas uude laagrisse Küprosel, sõideti 15 mängijaga. Avavilest alates kuni esimese poolaja viimase sekundini oli mäng võrdne.  

Poolaja viimasel sekundil patustas oma trahvikastis reeglite vastu Gunnar-Laur Sindi ning kohtunik oli varmas penaltipunktile osutama. Väravasuul seisnud Karl-Romet Nõmm jäi Glebs Kluškinsi löögi vastu võimetuks ning poolajapausile said väljakuperemehed minna 1:0 eduseisus.

Teise poolaja alguses sai juba esimestest minutitest selgeks, et riialased tahavad mängutempo üles kruvida. 58. minutil harutasid lätlased Tuleviku kaitseliini ja keskvälja lühikeste söötudega oskuslikult lahti ning Daniils Hvoinickise jalast sai seisuks 0:2. Mängu viimane pooltund kuulus juba pea täielikult RFS-ile, meie mehed ei leidnud enam käike ettepoole ning väsimus kimbutas.

70. minutil tegi Maksims Tonšisev seisuks 3:0 ning lõppskoori 4:0 vormistas 87. minutil Lasha Shergelashvili.

Peatreener Marko Kristal oli mängujärgses intervjuus siiski mõõdukalt positiivne, märkides, et esimene poolaeg nii tugeva vastase vastu mängiti hästi. «Vastasmeeskond oli paberil tugevam ja oli seda ka väljakul. Kindlasti oli see tugevaim vastane seni peetud treeningmängudest. Meil oli tõesti väga hea esimene poolaeg, pidasime distsipliinist hästi kinni. Mäng aga kestab siiski kaks poolaega. Kokkuvõttes on parem teha sellised vead ära siin, kui punktide peale mängides,» kõneles Kristal.

Viljandi Tuleviku viimane hooajaleene treeningmäng leiab aset 17. veebruaril, kui Tallinnas EJL sisehallis minnakse kell 16.45 vastamisi FC Flora U21 võistkonnaga.

10. veebruar, Riia Skonto sisehall

FK RFS – Viljandi JK Tulevik 4:0 (1:0)

Viljandi koosseis: Karl-Romet Nõmm (80. Ergo Hünerson), Martin Allik (46. Rainer Peips), Sander Post, Janar Õunap, Gunnar-Laur Sindi, Gerdo Juhkam, Illimar Loigo, Rasmus Alles, Roger Teor (46. Gustav-Hendrik Seeder), Kristen Kähr (62. Arlet Hunt), Indrek Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles