Mida üks pudel joovastavat jooki mehele teha võib

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donizetti koomilises ooperis «Armujook» põimuvad liigutav armastuslugu ja naerutav huumor kerguse, särava vaimukuse ja kauni muusikaga.
Donizetti koomilises ooperis «Armujook» põimuvad liigutav armastuslugu ja naerutav huumor kerguse, särava vaimukuse ja kauni muusikaga. Foto: Hetk lavastusest

Viljandi vaataja näeb täna kell 19 Centrumi kinos ülekannet Gaetano Donizetti koomilise ooperi «Armujook» etenduselt Metropolitan Operas.

Noor naiivne Nemorino on armunud rikkasse ja kapriissesse Adinasse, kes jääb tema vastu ükskõikseks. Soolapuhujast ränddoktor Dulcamara veenab Nemorinot ostma viimase raha eest kindlasti toimivat armujooki, mis tegelikkuses on vaid pudel veini. Hoolimata Nemorino pingutusest, ei pööra Adina noormehele tähelepanu ja naudib hoopis maffiapealik Belcore seltskonda. Meeleheitel Nemorino astub sõjaväkke, et teenitud raha eest veel üks pudel armujooki osta. Liigutatuna tunnistab Adina lõpuks, et ka tal on noormehe vastu tunded, ja ostab Nemorino sõjaväekohustusest vabaks. Oh seda imet, mida üks pudel Bordeaux’d teha võib!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles