PÄEVAKOMMENTAAR Venemaal algas kättemaksusõda, ülejäänud maailm avas spordipeo

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sportlaste sissemarss olümpiamängude avamisel. Oma riigi lipuu nad lehvitada ei tohi ja nende puhul on kasutusel olümpialipp.
Venemaa sportlaste sissemarss olümpiamängude avamisel. Oma riigi lipuu nad lehvitada ei tohi ja nende puhul on kasutusel olümpialipp. Foto: ROBERTO SCHMIDT/AFP

Venemaa meedia ja eriti selle lugejate kommentaaride põhjal otsustades algas sel nädalal sõda. Lahingud peetakse Koreas ning sõja võidab Venemaa. Lausa ministrite tasemel ollakse veendunud, et Venemaale tuleb kõige rohkem medaleid, ning iga kullavõitu peetakse juba ette surmahoobiks lääneriikidele.

Venemaa on suur riik, kus osatakse hämmastava kergusega luua endale välisvaenlane ja teda siis kodustes tingimustes hävitada. See suurriik on praegu mõnes mõttes põlvili surutud, sest rahvusvaheline olümpiakomitee ei lubanud Venemaad riigina olümpiale ning Venemaa sportlasi pääses sinna pisut üle saja.

Seda, et riik on põlvili surutud, näitab suure mõnuga ka sealne meedia, aga selle positsiooni tunnistamisel on kindel eesmärk. Iga võimalik esikoht Pyeongchangis peab kümnetele miljonitele Venemaa kodanikele mõjuma kui juba alistatuna tundunud kangelase tagasitulek. Te ju teate seda kulunud filmistsenaarium, kus hea tegelane – ütleme, et Chuck Norris – on pikali löödud ja kohe antakse talle surmahoop, aga siis ta tõuseb ning vaenlased hakkavad karjakaupa langema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles