Walmart hindab Viljandi pakirobotit oma suurimaks arenguhüppeks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tänavu tootis Cleveron sadakond pakirobotit, siis järgmisel aastal suureneb robotite hulk peaaegu viis korda.
Kui tänavu tootis Cleveron sadakond pakirobotit, siis järgmisel aastal suureneb robotite hulk peaaegu viis korda. Foto: Marko Saarm

Viljandi firma on pakkunud maailma suurimale kaupluseketile Walmart 55 aasta suurima arenguhüppe. Nii selgub veebruari algul Walmarti enda tehtud videost, milles on reastatud 13 ettevõtte kõige olulisemat arendust ning Viljandis valmistatud pakirobotit näidatakse koguni kahel korral.

Walmart tegi veebruari esimestel päevadel oma blogisse postituse, milles võeti kokku 1962. aastal asutatud poeketi olulisimad uuenduslikud saavutused. Cleveronis loodud pakirobotit, mis Walmartis on kasutusel kaubamärgina Pickup Tower, näidatakse selles videos kahel korral, nii 2016. kui 2017. aasta tähtsaimate arengute juures.

Aasta tagasi, kui Walmart lõpetas pakiroboti katsetamise ja otsustas selle kasutusele võtta paljudes kauplustes, tunnistas ettevõtte asepresident Mark Ibbotson, et Viljandis loodud robot on kõigist ettevõtte arendustest tema isiklik lemmik. Suvel käis Ibbotson koos veel ühe Walmarti asepresidendiga isiklikult Viljandis vaatamas, kuidas pakirobotid valmivad.

Walmarti asepresidendid J. P. Suarez (vasakul) ja Mark Ibbotson (paremal) kinnitasid suvel, et jäid Cleveronis nähtuga väga rahule ja koostööd Viljandi firmaga tahetakse jätkata. Fotol keskel on Cleveroni omanik Arno Kütt.
Walmarti asepresidendid J. P. Suarez (vasakul) ja Mark Ibbotson (paremal) kinnitasid suvel, et jäid Cleveronis nähtuga väga rahule ja koostööd Viljandi firmaga tahetakse jätkata. Fotol keskel on Cleveroni omanik Arno Kütt. Foto: Marko Saarm

Selleks aastaks on Walmart tellinud Viljandist 500 robotit ning tulevikus ostetakse neid USA-sse veelgi rohkem.

Walmarti peetakse maailma suurimaks eraettevõtteks nii töötajate hulga kui käibe järgi.  USA-s on Walmartil ligi 1000 säästumarketit ja ligi 2500 hüpermarketit, millest suurim on 24 000 ruutmeetri suurune. Lisaks kuulub Wal-Martile ligi 3000 kaubamaja 14 välisriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles