Kildu ratsakeskuse peakokk teeb presidendi vastuvõtule Viljandimaa maitsega suupisteid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluajal riietusid Kildu külalistemaja töötajad eesotsas Priit Toobaliga (paremal lõvikostüümis) multifilmitegelasteks ja muutsid keskuse jõulumaaks. Nüüd läheb keskuse peakokk koos kahe abilisega presidendi külalistele Viljandimaa maitseid pakkuma.
Jõuluajal riietusid Kildu külalistemaja töötajad eesotsas Priit Toobaliga (paremal lõvikostüümis) multifilmitegelasteks ja muutsid keskuse jõulumaaks. Nüüd läheb keskuse peakokk koos kahe abilisega presidendi külalistele Viljandimaa maitseid pakkuma. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui jõulude ajal kehastusid Kildu ratsakeskuse ja külalistemaja töötajad eesotsas keskuse juhi, ekspoliitik Priit Toobaliga Disney multifilmide tegelasteks ja rõõmustasid lapsi jõulumaaga, siis Eesti Vabariigi sajandal aastapäeval valmistab keskuse peakokk koos kahe abilisega toite presidendi vastuvõtu tarbeks.

Keskuse Facebooki lehele tehtud postituse kohaselt valis presidendi kantselei igast maakonnast ühe peakoka, kel on võimalus 24. veebruaril valmistada ja pakkuda Eesti Rahva Muuseumis Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi külalistele suupisteid.

Viljandimaad esindab Kildu külalistemaja peakokk Raul Liebenau, kes võtab endaga kaasa kaks abilist. Liebenaule lähevad Kildu keskuse meeskonnast appi Taimi Leinsoo ja Kristi Grünbaum. Peakoka ja abiliste roll on valmistada ligi 1500 suupistet, mille maitsed oleksid omased just Viljandimaale. «Suupisted mõtles välja Raul ise,» seisab keskuse postituses.

Kildu külalistemaja ja ratsakeskus rendib ümberehitatud Kildu koolimajas välja peoruume ning korraldab üritusi. Näiteks on järgmisel nädalal kavas tähistada vastlapäeva ning juba laupäeva õhtul ootab keskus külalisi kohtumisõhtule riigikogu liikme Maire Aunastega. Kohtumisele järgneb tantsuõhtu ning väga tähtsal kohal on kogu ettevõtmises Raul Liebenau koostatud menüül, mis koosneb järgmistest roogadest.

Tervituseks

* Naps Jõhvika-Bellini
* Karulihatarrend

Soe laud

*Siidris hautatud küülikukoib
*Küüslaugu-ürdikartulid
*Värske salat punasesõstramahlaga
*Koduaia köögiviljad koorese ürdikastmega
*Leib/sai/maitsevõi
*Maitsevesi

Külmlaud

*Metsaseene-peekoni bruschetta
*Lihavalik: põdra rostbiif, metssealihalõigud, kana-peekoniamps, lihapallid kirsstomatiga ja seemneleib
*Tomati-küüslaugu-basiilikusalat
*Neerupirukad
*Hirvelihasalat kartuli ja meekastmega
*Kruubi-lihasalat
*Ulukiliha kotletid

Magus

*Mini-Pavlova
*Puuviljad

Lisaks saab alates sellest nädalast osta 8–12 inimesele mõeldud Raul Liebenau kokakooli paketti. Peakokk õpetab valmistama kolmekäigulist lõunat või õhtusööki. Kokakooli kursuse järel pakutakse saunaõhtut ja soovi korral ööbimist. Pakett maksab inimese kohta 30–65 eurot.

Ekspoliitik Priit Toobal ostis Kildu kooli Suure-Jaani vallalt 50 000 euro eest ja oli oksjonil ainus osaleja. Varem riigikogus töötanud Keskerakonna liige mõisteti riigikohtus kriminaalkorras süüdi ja oli seejärel sunnitud parlamendist lahkuma. Toobal lõpetas tegevuse poliitikuna, hakkas rajama külalistemaja ning asutas mullu ka tavandibüroo, mis korraldab matuseid Suure-Jaanis, Viljandis ja Paides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles