Noored heiskavad päikesetõusul Pika Hermanni tornis riigilipu

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilipu heiskamine Pika Hermanni torni
Riigilipu heiskamine Pika Hermanni torni Foto: Sander Ilvest / Postimees

Reede varahommikul sõidab Kaitseliidu Sakala maleva mikrobuss väikese seltskonnaga pealinna, sest  päikesetõusul heiskavad Pika Hermanni torni riigilipu Sakala ringkonna kodutütar Karolina Pugal ja Sakala maleva noorkotkas Oskar Lind.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ja 100 aasta möödumise puhul Kaitseliidu loomisest heiskavad veebruarikuu hommikutel Pika Hermanni torni lipu noorkotkad ja kodutütred eri maakondadest.

Karolina Pugal pälvis Kaitseliidu meistrivõistlustel murdmaasuusatamises tänavu kodutütarde vanema vanuseklassi individuaalarvestuses kuldmedali
Karolina Pugal pälvis Kaitseliidu meistrivõistlustel murdmaasuusatamises tänavu kodutütarde vanema vanuseklassi individuaalarvestuses kuldmedali Foto: Sakala maleva fotokogu

Karolina Pugal on 17-aastane Viljandi kutseõppekeskuse õpilane ning Kodutütarde organisatsiooni kuulub ta 2009. aastast.  Kodutütarde instruktor Tiina Ott kirjeldab teda kui aktiivset, säravat ja silmapaistevat kodutütart. «Ta on heal tasemel sportlane ning üks tublimatest suusatajatest Viljandi maakonnas ja vabariigis oma vanuseklassis,» ütles Ott. «2016. aastal anti talle Kodutütarde II järk, 2015. aastal valiti ta Sakala maleva aasta sportlaseks ja  2016. aastal võttis  ta vastu võidutule.»

Oskar Lind on Noorte Kotkaste Sakala maleva Nutikad Rebased rühma liige
Oskar Lind on Noorte Kotkaste Sakala maleva Nutikad Rebased rühma liige Foto: Sakala maleva fotokogu

16-aastane Viljandi gümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Oskar Lind  liitus Noorte Kotkaste organisatsiooniga 2012. aastal. Ta on esindanud Sakala malevat spordi- ja matkavõitlustel Eestis ja Lätis. «Oskar on hea abiline oma rühmapealikule ning eeskujuks teistele noorkotkastele. Ta on enesekindel ega tee rasketes olukordades tormakaid otsuseid,» lisas Tiina Ott.

Lipuheiskajad saavad Pika Hermanni torni võtta kaasa kuus saatjat. Karolinaga lähevad torni kaasa tema isa Heldur Pugal ja Kodutütarde Paistu rühmavanem Anne Sepik. Oskariga lähevad kaasa isa Kalmer Lind, tüdruk Anna-Liina Kask ja rühmapealik Antonina Eek.

Lipuheiskajate leidmiseks korraldasid Kaitseliidu noorteorganisatsioonid konkursi kõigis maakondades.

Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili kinnitas, et Pika Hermanni lipu heiskamine Eesti sünnipäevakuul on noorkotkastele ja kodutütardele suur au ja tunnustus. «See on hea näide sellest, kuidas riik hoolib oma noortest ehk oma tulevikust,» lisas kindral. «Võime olla kindlad, et veebruaris lähevad riigi esimest lippu heiskama  meie parimate noorkotkaste ja kodutütarde esindajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles