Viljandlane, kes on kohtunud kõigi Eesti presidentidega

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
94-aastane Karl Luht on kohtunud kõikide Eesti Vabariigi presidentidega. Hiljuti puhus ta juttu Kersti Kaljulaidiga.
94-aastane Karl Luht on kohtunud kõikide Eesti Vabariigi presidentidega. Hiljuti puhus ta juttu Kersti Kaljulaidiga. Foto: Presidendi kantselei

​Esmaspäeval kohtus Viljandi elutöö preemia laureaat, 94-aastane ettevõtja Karl Luht Eesti presidendi Kersti Kaljulaidiga, et temaga põgus jutuajamine maha pidada. Nüüd on Luht kohtunud kõigi Eesti Vabariigi presidentidega.

«Väga kena president, südamlik inimene,» tõdes Luht pärast kohtumist. Küsimusele, mis teemadel juttu vesteti, vastas Luht, et räägiti elust. «20 minutit oli aega temaga kohtuda. Seal polnud kaameraid, vaid see oli eravestlus,» lisas ta.

Pärast tegid nad üheskoos pilti. «Seal on selline vapp, kus tehakse pilte diplomaatidega. Minuga tehti ka seal pilti,» lisas ta. Seejärel andis president Viljandi elutöö preemia laureaadile pisikese meene – EV 100 märgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles