Vana pangahoone saab uue kuue

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi ja Posti tänava nurgal aastaid tühjana seisnud hoones on alanud remont, mis peaks lõppema sügisel.
Lossi ja Posti tänava nurgal aastaid tühjana seisnud hoones on alanud remont, mis peaks lõppema sügisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Lossi ja Posti tänava nurgal aastaid suuremalt jaolt tühjana seisnud uhke endine pangahoone-elamu saab sügiseks värske ilme.

XX sajandi algul ehitatud kivimaja Lossi tänaval on majutanud panka, mitmesuguseid kauplusi ja lihtsaid korterielanikke. Viimastel aastatel on see aga seisnud enamasti tühjana ning omanike sõnul on viimane aeg hoone korda teha. Nii ongi see nüüd katuseta ja ootab uue paigaldamist.

«Vana katus oli nii läbi, et kui kohe uut ei oleks pannud, oleks see varsti läbi jooksma hakanud ja maja ära rikkunud,» rääkis Raul Alliksaar, kelle omandis olevale aktsiaseltsile Rael maja kuulub.

Tema sõnul läbib hoone sügiseks välise uuenduskuuri. Lisaks katusele tehakse korda fassaad, mis krohvitakse ja värvitakse. Alliksaare kirjeldust mööda võetakse vana kiht maha ja pannakse uus asemele, sest pealiskaudsel kõpitsemisel poleks mõtet. Värsket fassaadi hakkavad kaunistama ka uued uksed ja vitriinaknad.

«Projekti järgi on tegemist kortermajaga ning kui hoone saab renoveeritud, lähebki see korteriteks ja äripindadeks,» rääkis Raul Alliksaar. Tema sõnul on majas praegugi üürnikud, kelle korterid võtavad hoonest umbes kolmandiku. Ülejäänud kaks kolmandikku seisab parasjagu tühjana, kuid omanik loodab ka sellele pinnale pärast remonti asukad leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles