Letile jäetud rahapakk ahvatles mehe vargusele (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani Konsum
Suure-Jaani Konsum Foto: Elmo Riig / Sakala

62-aastane Suure-Jaani pensionär Aavo läks juuli alguses kohalikku poodi ning nägi, et letile oli läbipaistvas kilekotis jäetud eelmise päeva kassaraha. Mees otsustas selle endaga kaasa võtta.

6. juulil kell 10.10 avastas Aavo, et Suure-Jaani Konsumi ühe kassa leti ääre peal on kilekotis rahapakk. Et kedagi juures polnud, haaras mees rahapaki endaga ning lahkus poest. Kilekotis oli eelmise päeva kassaraha, 1450 eurot.

Turvakaamera salvestas varguse ning Aavo tabati. Jaanuari alguses astus ta oma teo eest kohtu ette. Kohtuotsusest selgub, et mees oli näpatud raha juba ära kulutanud ning see tuleb tal nüüd Viljandi Tarbijate Ühistule tagasi maksta.

Lisaks karistas kohus meest nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega ning kohtukuludena tuleb tasuda 447 eurot.

Aavol pole kindlat elukohta ning tema ainus igakuine sissetulek on vaid 297 eurot, millest kohtutäitur võttis juba enne süüdimõistvat otsust elatisvõlgnevuse eest ära sada eurot. Allesjääva 197 euro eest peab mees hüvitama nüüd VTÜ-le tehtud kahju ja kohtukulu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles