Õpilased rändavad Viljandi kohtumaja ees sada aastat ajas tagasi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kangilaski 1939. aastal loodud õlimaal «Eesti iseseisvuse väljakuulutamine Viljandis 24. veebruaril 1918» pakub ajarändajaile kindlasti inspiratsiooni. Maal ise asub Viljandi raekojas ning see avati taastatult eelmise aasta 24. veebruaril. Fotol pildistab maali toonane volikogu esimees Tiit Jürmann ning tema kõrval uudistab teost endine linnapea Ando Kiviberg.
Juhan Kangilaski 1939. aastal loodud õlimaal «Eesti iseseisvuse väljakuulutamine Viljandis 24. veebruaril 1918» pakub ajarändajaile kindlasti inspiratsiooni. Maal ise asub Viljandi raekojas ning see avati taastatult eelmise aasta 24. veebruaril. Fotol pildistab maali toonane volikogu esimees Tiit Jürmann ning tema kõrval uudistab teost endine linnapea Ando Kiviberg. Foto: Marko Saarm

Homme võetakse üle Eesti ette ajarännak, kus minnakse tagasi 1918. aasta 24. veebruari. Viljandis koguneb 300–350 noort ajarändurit kella 10-ks kohtumaja ette.

Viljandimaa põhikooli lõpuklasside õpilased ning gümnasistid õppisid varem tundma XX sajandi alguse eluolu, kombeid, väärtusi, sõnavara ja traditsioonilisi ühistegevusi.

Ajarännakul veedetakse tund selles ajaloolises päevas, kogetakse sajanditaguseid meeleolusid ning luuakse tolleaegset olustikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles