Kolm ugalalast saavad presidendilt teenetemärgi

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormets
Andres Noormets Foto: Elmo Riig

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva eel riigi teenetemärgid 166 inimesele, kelle hulgas on ka kaks endist ja üks praegune Ugala teatri töötaja.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saanud näitleja ja lavastaja Andres Noormets töötas Ugalas aastatel 1988–2005 ning on taas selles teatris ametis läinud aasta kevadest. Aastatel 1999–2000 oli ta Ugala kunstiline juht.

Valgetähe V klassi autasu pälvinud Ingrid Agur on Eesti teatrikunstnik, kes töötas Ugalas tervelt 37 aastat, kuni aastani 2001.

Teatrikunstnik Ingrid Agur
Teatrikunstnik Ingrid Agur Foto: Marko Saarm/Sakala

Valgetähe V klassi aumärgi sai näitleja ja lavastaja Peeter Tammearu, kes on töötanud Ugalas aastatel 1986–1996 ning 2002–2010. Sealjuures sai Tammearust 2002. aastal teatri peanäitejuht ning 2003. aastal direktor. Neid ametikohuseid täitis ta 2009. aastani.

Peeter Tammearu
Peeter Tammearu Foto: Elmo Riig

President Kersti Kaljulaid ütles pressiteate vahendusel, et 166 teenetemärki läheb tänuks inimestele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti elu paremaks.

«Eesti on see, mis me ise teeme. Eesti on meie kõigi mõtete ja tegude summa. Kõik need inimesed on aidanud kaasa sellele, et Eesti oleks sõbralikum, turvalisem ja edukam. Nad kõik on andnud enam, kui nõuab nende igapäevatöö, ja teinud Eestit paremaks,» ütles president.

President annab teenetemärgid üle 21. veebruaril Tartu ülikooli Narva kolledžis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles