Tööinspektsioon kutsub fotovõistlusele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta mais tegi Sakala piltnik foto metallitöötudengist Oliver Laasist, kes oli kursuse lõputööks valmistanud metallist rinnahoidja. Seda passis selga Anna-Maria Kaseoja.
2014. aasta mais tegi Sakala piltnik foto metallitöötudengist Oliver Laasist, kes oli kursuse lõputööks valmistanud metallist rinnahoidja. Seda passis selga Anna-Maria Kaseoja. Foto: Elmo Riig

Tööinspektsioon kutsub osalema Eesti 100. aastapäevale pühendatud fotovõistlusel. Võistlusele on oodatud fotod, mis kujutavad töö tegemist eri aegadel.

Kui Eesti riigil täitub sada aastat mõne nädala pärast, siis käesoleva aasta lõpus saab sada aastat täist tööinspektsioonil. Asutus peab oma sünnipäevaks 14. detsembrit, mil määrati ametisse esimesed töökaitsekomissarid. Juubelite tähistamiseks ongi avatud fotovõistlus.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul on töö eestlastele märgilise tähendusega.  

«Aegade jooksul on töötamine väga muutunud – põllult ja suurtest vabrikutest on inimesed üha enam kolinud kontoritesse arvutite taha. Ja arvutid on samas kolinud põllule ning tootmisettevõtetesse,» ütles ta. «Soovime võistlusele laekuvate tööde abil teha pildilise aegrea, kuidas on töötamine Eestis saja aasta jooksul muutunud.»

Fotovõistlusele on oodatud pildid, mis tehtud ajavahemikus 1918–2018 ja millel kujutatakse töötavaid inimesi, hobuvankreid, parvetajaid, ehitusobjekte, ettevõtteid, artelle, tootmiskombinaate, kaevandusi – kus ja kuidas tahes Eestis selle aja jooksul tööd on tehtud. Parimad fotod jõuavad näitusele ning tööinspektsiooni järgmise aasta kalendrisse.

Fotod võib saata aadressil infokiri@ti.ee kuni 1. septembrini. Lisada tuleb teave pildil kujutatu kohta: millal ja kus foto on tehtud, kes on pildil, millist tegevust on kajastatud jne. Lisainfo www.ti.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles