Viljandi haigla palub patsiente mitte külastada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirusnakkuste levik on praegu tõusuteel ja seega pole mõistlik praegu haiglas viibivaid haigeid külastada.
Viirusnakkuste levik on praegu tõusuteel ja seega pole mõistlik praegu haiglas viibivaid haigeid külastada. Foto: Elmo Riig

Viirusnakkuste ulatusliku leviku tõttu palub Viljandi haigla ravil viibivaid patsiente 3. veebruarist mitte külastada.

Piirang on vajalik, et kaitsta haiglas ravil viibivaid patsiente viirusnakkuste eest, teatas haigla koostööteenuste juht Krista Valdvee.

«Külastuse piiramise põhjuseks on viimasel ajal sagenenud gripi ja teiste viirusnakkuste esinemine elanikkonna hulgas ja haiglasse vastuvõetud patsientidel,» lausus ta. «Praegu on domineerimas B-gripi viirus, esineb ka A-grippi ja hingamisteedes infektsiooni põhjustavat RS-viirust.»

Viljandi haigla infektsioonikontrolli arst Ruth Männik märkis, et leviva B-gripi viiruse kahe alatüübi vastu tõenäoliselt paljudel inimestel immuunsust ei ole ning see põhjustabki laialdast levikut. Kes vaktsineerisid end sel hooajal kasutusel olnud neljavalentse vaktsiiniga, on saanud kaitse nii nende tüvede kui ka kahe A-gripi tüve vastu.

«Praegu on iga päevaga tõusuteel gripi ja selle tüsistustega haiglasse jõudvate patsientide arv. Gripitüsistusena tuleb ette eelkõige kopsupõletikku, kuid haigus võib tüsistuda ka lisanduva bakteriaalse põletikuga, mistõttu on muude haigustega ravil viibivate patsientide kaitsmine eriti oluline,» lausus Männik. «Eriliselt ettevaatlikud  peaksid olema krooniliste südame- ja kopsuhaigustega ning immuunsust pärssivaid ravimeid saavad inimesed.»

Infot patsiendi seisundi kohta on võimalik küsida raviarstilt, vanemõelt või üksuse juhilt. Vajaduse korral saab jätta paki ühes patsiendi ja osakonna nimega peahoone infolauda või Jämejala korpuses osakonda. 

Viirusnakkuste levimise perioodil nakatumisest hoidumiseks soovitab Viljandi haigla vältida rahvarohkeid kohti või kogunemisi ning pesta tihti käsi, sest nakatuda võib nii õhus levivate kui ka pindadele (näiteks ukselingile, poeriiulile, arvutiklaviatuurile) langenud gripihaige hingamisteedest pärit piiskade kaudu.

Viirusnakkuste põdejad peaksid koju jääma ja ennast terveks ravima, sest haigena tööl, koolis või lasteaias käimine kurnab organismi ning haigestunu võib teisi nakatada. Kindlasti tuleks konsulteerida oma perearstiga. Köhides ja aevastades peaks nina ja suu katma salvrätiga, tuleb vältida silmade puudutamist ja pesta tihti käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles