Äärmiselt abivalmis mees

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eldur Mäemees
Eldur Mäemees Foto: Kristi Markov

Äsja Viljandi linna elutöö preemia pälvinud 75-aastane Eldur Mäemees on kolleegi ja majanaabri Raivo Udrise sõnutsi äärmiselt abivalmis inimene. «Naljaga pooleks võib öelda, et kui lumesaju ajal Elduri uksele koputada, seisab ta juba ukse taga, lumelabidas käes, et seda sulle pakkuda.»

Udris räägib, et Mäemees on väga rahulik ja temaga pole kunagi, ei tööl ega naabrisuhetes, mingit ütlemist olnud. Hiljuti näiteks remontisid nad üheskoos maja treppi ja kõik sujus.

«Eldur suudab igas olukorras rahu säilitada ega karju kunagi, pigem lepib olukorraga ja üritab kohe head lahendust leida. Küllap on selline eluterve suhtumine ka tema hea tervise pant. Vaadakem kas või tema juukseid, mis on endiselt tumedad. Mina olen kümme aastat noorem, aga juba täitsa hall,» kõneleb naaber ning lisab, et kui kodumaja juures on mingeid olmemuresid, näiteks vahel häda kanalisatsiooniga, on Mäemees kohe platsis. «Tema on sellistel puhkudel alati A ja O.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles