Tee kohale vajuvad oksad raskendavad lumelükkaja tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume raskuse all tee kohale looka vajuvad oksad võivad ära lõhkuda teed lahti lükkava traktori tuled ja peeglid. Foto on tehtud eile päeval Mulgi vallas Kaarli külas.
Lume raskuse all tee kohale looka vajuvad oksad võivad ära lõhkuda teed lahti lükkava traktori tuled ja peeglid. Foto on tehtud eile päeval Mulgi vallas Kaarli külas. Foto: Elmo Riig

Mulgi vallas 91 kilomeetri sõidutee lahtilükkamise eest vastutava Arne Lohu sõnul on viimase aja ilmadega taas pead tõstnud igatalvine mure: väikeste teede ääres kasvavad puud vajuvad lume all niimoodi looka, et suured sõidukid ei pääse puhtalt läbi.

«Minu masinatel on aja jooksul niimoodi mitu peeglit ja tuld ära lõhutud,» tõdes ta ja lisas, et mida väiksem külavahetee, seda tõenäolisemalt lumelükkaja sellisesse elu keeruliseks muutvasse olukorda satub.

Omavalitsused tuletavad maaomanikele teeäärsete puude piiramise või ka mahavõtmise vajadust oma infokanalites ikka ja jälle meelde, kuid Arne Lohu kogemust mööda ei kipu see jutt paljude peremeesteni jõudma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles