Olustverre tuleb kopsakas katuseraha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suurematest toetuse saajatest on Olustvere mõis, mille valitsejamaja uue katuse panemiseks tuleb riigilt 30 000 eurot.
Üks suurematest toetuse saajatest on Olustvere mõis, mille valitsejamaja uue katuse panemiseks tuleb riigilt 30 000 eurot. Foto: Elmo Riig

Muinsuskaitseamet annab tänavu restaureerimistoetusteks 775 000 eurot, millest 675 000 eurot läheb ehitismälestiste ja muinsuskaitsealal paiknevate hoonete säilimiseks. Lisaks toetatakse 100 000 euroga väärtuslike detailide säilimist ja uuringute korraldamist. 

Üks suurematest toetuse saajatest on Olustvere mõis, mille XIX–XX sajandi valitsejamajale uue katuse panemiseks tuleb riigilt 30 000 eurot. 

Toekamaid summasid on oodata ka linnustel. Viljandi lossivaremete teise eeslinnuse idapoolse müüri konserveerimistöödeks on ette nähtud 13 000 ning Tarvastu ordulinnuse tegevuskava koostamiseks ja kaitsetorni läänepoolse seina konserveerimistöödeks 14 380 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles