Võhma edukaim ettevõtja Ago Vingissar saab tuult tiibadesse euroraha abil

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis tehtavatest uutest pealisehitustest valmistab osaühing Prenton peaaegu pooled, mullu tehti sealses tootmishoones neid paarkümmend.
Eestis tehtavatest uutest pealisehitustest valmistab osaühing Prenton peaaegu pooled, mullu tehti sealses tootmishoones neid paarkümmend. Foto: Elmo Riig

​Võhma vaikiva poliitikuna tuntuks saanud Ago Vingissar on igapäevaelus ettevõtja, kelle firma ehitab suurtest veokitest metsaveoautosid. 41-st eelmisel aastal Eestis arvele võetud metsaveoautost pooled olid valmistatud talle kuuluvas osaühingus Prenton.

Ago Vingissar selgitas, et tavalisest suurest veokist metsaveoautot ehitades valmistatakse sellele uued ja tugevamad raamid, tugipostid ja esisein ning paigaldatakse tõstukihüdraulika ja tõstuk. 

Pealisehitusega hakkas Vingissar rohkem tegelema 2005. aastal ning sealtmaalt on mahtu aina kasvatanud. Käesoleva aastakümne algul ehitas ta selleks linna lammutatud katlamaja varemetele tootmishoone, seda toetas Euroopa Liit PRIA kaudu Leader-programmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles