Määrimistöö võiks jätta spetsialistile

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahooldusest võib jääda mulje kui lihtsakoelisest määrde peale nühkimisest, kuid tegelikkuses nõuab see toiming süvenemist ning täpsust.
Suusahooldusest võib jääda mulje kui lihtsakoelisest määrde peale nühkimisest, kuid tegelikkuses nõuab see toiming süvenemist ning täpsust. Foto: Marko Saarm

Eesti talvel käib temperatuur tuntud headuses üles-alla. Et mõnusalt üles-alla saaks liikuda ka ees seisva Tartu maratoni tõusudel ja langustel, peavad suusad korralikult libisema. Kuidas aga määrida neid nii, et need aitaksid sõitu nautida võimalikult kaua, soovitavalt terve maratoni jagu?

Suuski määrides tuleb lähtuda sellest, kas plaanis on sõita vaba- või klassikalises stiilis. Vabastiili- ehk uisusuusale läheb terves ulatuses libisemismääre, klassikasuusale määrde kandmine pole aga sugugi nii sirgejooneline toiming. Selle puhul on tarvis silmas pidada pidamisala, mis tagab piisava haardumise.

Tänavuse mitte just kõige eesrindlikuma talve jooksul on Viljandi Velomoto poe töötaja Raido Roman tavasuuski määrinud kümmekond paari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles