Turvavöödeta maaliinibussid võivad käigus olla suveni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigil maakonnaliinidel sõitvatel bussidel praegu turvavöid ei ole. Juulist, kui tulevad uued bussid, on need kohustuslikud.
Kõigil maakonnaliinidel sõitvatel bussidel praegu turvavöid ei ole. Juulist, kui tulevad uued bussid, on need kohustuslikud. Foto: Arvo Meeks / LEPM

​Liiklusseaduse järgi peab turvavöö olema kinnitatud igas sõidukis, kus see on olemas. Viljandimaa ühistranspordi korraldaja nõudmisel peavad turvavööd olema kõigis kohalikes maaliinibussides käesoleva aasta 1. juulist.

Suvel lõpevad senised lepingud, mis on kehtinud kaheksa aastat. Nende järgi võivad sõitjaid praegu vedada ka niisugused bussid, mille tootja on valmistanudki ilma sõitjate turvavöödeta.

Osaühingu Automen Viljandi regiooni juht Urmas Saaremets ütles, et osal ettevõtte bussidest on turvavööd olemas, teistel aga mitte. «Täpselt nii, nagu tehas need kunagi ehitas,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles