Kirg ja kaotus kinolinal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauni lauljatari Tosca rollis on laval Sonja Jončeva.
Kauni lauljatari Tosca rollis on laval Sonja Jončeva. Foto: Metropolitan Opera veebileht

Giacomo Puccini «Tosca» on üks enam mängitavaid oopereid maailmas ja täna õhtul on Viljandi publikul võimalik jälgida Centrumi kinos ülekannet selle esitamisest Metropolitan Operas.

«Tosca» on kirglik ja kontrastne draama, milles igapäevaelu võib osutuda ettearvamatumaks kui kõige seiklusrikkam unenägu. Kauni lauljatari Tosca ja kunstnik Cavaradossi armastuse vahele astub julm ja võimukas politseiülem Scarpia ning mässib nad oma salakavalasse võrku. Algab võitlus armastuse, poliitiliste intriigide, usalduse ning halastamatu võimuiha vahel. 

XX sajandi ühe suurema meloodiameistrina on Puccini loonud oma tegelastele värvikad ja haaravad portreed, kasutades julgeid kõlavärvinguid ja meeldejäävaid meloodiaid. 

Ooperi muusikaliste kõrghetkede hulgas on soprani aaria «Vissi d’arte» ja tenorirepertuaari üks kuulsamaid aariaid «E lucevan le stelle», mis on läbi aegade võlunud nii ooperigurmaane kui päris esimest korda ooperiga tutvujaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles