Sada auku ja paar pauku ehk Ühe kalalkäigu anatoomia

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui amatöörid lõdisesid, siis vilunud kalamees pühkis laubalt higi ega pidanud paljuks puuraugu kõrvale põlvili lasta.
Kui amatöörid lõdisesid, siis vilunud kalamees pühkis laubalt higi ega pidanud paljuks puuraugu kõrvale põlvili lasta. Foto: Marko Saarm

Juba ürgsetest aegadest saadik on mehe ülesanne olnud perele toit lauale muretseda. Ennemuiste haarati oda ja tormati ummisjalu mammuti poole, nüüd on küti abivahendiks püss. Mida aga teha siis, kui te ei suuda aasal kepslevat kitsekest sihtida või, veel hullem, kukkusite relvaloa taotlemisel haledalt läbi? Siis tuleb hakata kalameheks. Lihtne!

Et Sakala meeskonna esimesed katsetused suurema fopaaga ei lõpeks, palume nõuandeid jagama ja kätt hoidma Eesti ühe kõvema harrastuskalastaja Igor Naela alias Ixa. See on mees, kellele kalapüük on kogu elu. Ilma liialdamata. Teisipäevast laupäevani juhendab ta suuremaid ja väiksemaid tegijaid kalastuskaupluses ning kui selle ukse selja taga kinni lööb, tuiskab täies varustuses mõne veekogu kaldale.

Aastatega on vägilase mõõtu mees omandanud isemoodi superstaari staatuse: ta peab ülipopulaarset kalastusblogi, jagab nõuandeid kalastussaadetes ja -ajakirjades ning tema ukse taga on silmapiirini vonklev järjekord tüüpidest, kes kõik tahaks temaga koos kalale minna. Sest Ixa teab, mida kalad mõtlevad. Kaladel omakorda pole Ixa mõtetest halli aimugi ja see tähendab, et kui tema ligiduses mõni kala sulpsu lööb, siis varem või hiljem ta tolle ka kätte saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles