Kui direktor on bändikaaslane

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Põldsepp
Margus Põldsepp Foto: Kristi Markov

​Oleks vast lõbus sellel, kes võtaks nõuks Margus Põldsepast biograafia kirjutada. Aga mitte ainult lõbus. Põldsepa kui tuntud pilli- ja pullimehe peatükkide kõrval on juba praegu üsna tähelepanuväärsed tema kui koolipapa teod.

On esmaspäeva õhtupoolik. Mulgimaal on veel päris korralik talveilm: on külma, on lund. Karksi-Nuia muusikakooli maja ees peatub sinakas maastur, lastiks kolm neljandikku folkmetalbändist Metsatöll ja mitut sületäit uhiuusi rahvapille. Pillid on mõeldud kingiks Mulgimaa noorteorkestrile. 

Need aitab tölludel sisse tassida pikka kasvu mees, lumeräitsakad habemes. See on Margus Põldsepp – üks Eesti tuntumaid rahvamuusikuid, rohkem kui veerand sajandit tegutsenud ansambli Untsakad liige, kes viimasel ajal on suure osa oma kadestamisväärsest energiast pühendanud noortele. Poole tunni pärast tuleb noorteorkestri tuumiku esimene avalik ülesastumine koos Metsatöllu meestega telekaamerate ees. Paar tundi hiljem näitab seda tervele Eestile «Aktuaalne kaamera». Debüüdi kohta pole üldse paha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles