Mütsid saanud koolijütsid peavad näitama uut taset

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Jakobsoni kooli esimeste klasside lapsed hakkasid eelmisel nädalal koolidesse saadetud ujumismütse juba kasutama, siis kõikides koolides pole olnud põhjust pakke veel avadagi, sest basseini minek on alles ees. Kõigil ühtviisi tuleb aga kolmanda klassi lõpuks aga ujumine selgeks saada.
Kui Jakobsoni kooli esimeste klasside lapsed hakkasid eelmisel nädalal koolidesse saadetud ujumismütse juba kasutama, siis kõikides koolides pole olnud põhjust pakke veel avadagi, sest basseini minek on alles ees. Kõigil ühtviisi tuleb aga kolmanda klassi lõpuks aga ujumine selgeks saada. Foto: Elmo Riig

Riigil on üllas plaan õpetada kõik praegused ja tulevased esimese klassi lapsed kolmanda klassi lõpuks korralikult ujuma. Viljandimaal on selle elluviimiseks keerulised tingimused, sest linnas on vaid üks sügav bassein ja ka maakonna omad pole kummist. 

Eelmisel nädalal jõudsid koolidesse sinised ja punased ujumismütsid, mis on mõeldud esimese klassi jütsidele, kes peavad kolme aastaga ujumise selgeks saama. Eesti ujumisliidu projekti «Õpime ujuma» juht Helen Link ütles, et mütside saatmine oli mõeldud ennekõike selleks, et lapsevanemaid teavitada. 

Koos kummist peakatetega jõuavad kodudesse infovoldikud, mis annavad aimu, kui hea ujuja laps kolmanda klassi lõpuks peaks olema ja kuidas pere teda seejuures toetada võiks.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles