Esietendus läheneb. Heida pilk «Hipide revolutsiooni» proovisaali

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala teatri ja teatriühenduse R.A.A.A.M koostöölavastuse «Hipide revolutsioon» esietenduseni on jäänud veidi üle nädala. EV100 teatrisarja «Sajandi lugu» osana 3. veebruaril esietenduv lavastus käsitleb Eesti seitsmekümnendaid ja hipiliikumist ning pakub laval palju äratundmist ajastutruude kostüümide ja kujundusega.

«Hipide revolutsiooni» autor on üks tänapäeva Venemaa tunnustatumaid näitekirjanikke Mihhail Durnenkov. Lavastaja Juri Kvjatkovski on noorema põlvkonna vene lavastaja, kes paistab silma väga omanäolise käekirjaga. Tema töid on korduvalt nomineeritud Kuldsele Maskile. Kunstnik Ksenia Peretruhhina on koostööd teinud paljude oluliste vene lavastajatega ning võitnud kunstnikuna Kuldse Maski auhinna. Kostüümid loob Aleksei Lobanov. Venelastest lavastusmeeskonna on kokku pannud Märt Meos.

Tulekul on tõeliselt hullumeelne reis, mis räägib Nõukogude Eesti hipidest, kes otsustavad minna kukutama kurjuse kantsi – Nõukogude Liitu. Lavastuse aluseks on Vladimir Wiedemanni teosed «Maagide kool» ja «Püha Kaljukitse radadel» ning Eesti ja nõukogude hipide mälestused. Lavastuses teeb kaasa peaaegu kogu Ugala trupp ning peaosalist Lennonit kehastab Ott Aardam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles