Traagilises liiklusõnnetuses hukkus Viljandimaa bussijuht

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokile tagant otsa sõitnud bussis sai juht nii raskelt viga, et suri haiglas.
Veokile tagant otsa sõitnud bussis sai juht nii raskelt viga, et suri haiglas. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

Väga keerulistes liiklusoludes sõitis Tallinnast Viljandisse teel olev liinibuss kolmapäeva lõuna ajal Ardus kokku veokiga. Bussist välja lõigatud juht suri haiglas, kiirabi viis sündmuskohalt ära neli viga saanud sõitjat.

«Ta oli Viljandimaa inimene ja olnud meie firmas ametis väga pikka aega,» nentis Hansa Bussiliinide Viljandi regiooni juhataja Madis Lepp, kes 71-aastase bussijuhi surmast kuulis ajakirjanikult. 

Nelja haiglasse viidud sõitja elu esmase info kohaselt ohus ei ole. Sündmuskohal vaatas kiirabi üle veel 12 inimest.

Bussis oli Lepa andmetel pisut üle 30 inimese. 23 piletit oli ostetud eelmüügist ja kümmekond piletit müüs bussijuht enne teeleasumist. Pärast õnnetust lahkus osa sõitjatest omal käel ning kohalejäänud võttis peale 45 minutit hiljem Tallinnast Viljandi poole startinud buss. Liiklus oli õnnetuse tõttu ümber suunatud ja bussil kulus arvatust rohkem aega, et õnnetuse läbi teinud sõitjad peale võtta. Seetõttu hilines ta Viljandisse jõudmisega.

Hansa Bussiliinidele, mis on välja kasvanud Viljandi bussipargist ja Mulgi Reisidest, oli see üks ajaloo raskemaid õnnetusi. Ligi 20 aastat tagasi oli bussifirmal avarii, milles üks inimene sai surma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles