Algo Kärp sätib sammu kodustele maratonidele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp teenis Eesti meistrivõistlustel hõbemedali.
Algo Kärp teenis Eesti meistrivõistlustel hõbemedali. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Päev enne seda, kui taliolümpiamängudel osalevate sportlaste nimekiri lukku pannakse, ütles Itaalias treeninglaagris viibiv Algo Kärp, et tema emotsioonid käivad üles-alla: on pettumus ja nördimus, aga süüdistada pole peale enda kedagi. 

«Seekord läks nii. Olen Itaalias olümpiaks valmistuvate koondisemeestega laagris, aga nüüd on päris selge, et mängudele ma ei sõida. Praegu on küll veel imeväike võimalus, aga seda ei saa isegi teoreetiliseks pidada,» rääkis Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp eile ning nentis, et ega ta praegu meelsasti suusatamisest kõnelekski.

Kärbi viimane võimalus Pyeongcahngi mängudel startida jäi tema enda sõnul ühe määrdekihi taha. Teisisõnu polnud tema suuskadel pühapäeval Planicas piisavalt pidamist.

Sloveenias peetud maailmakarikavõistluste etapi 15 kilomeetri klassikasõidu 40. kohaga lõpetanud Kärp tõdes, et hea tulemuse tegemist segas tehniline altminek. Võitjale Aleksei Poltoraninile kogunes tal kaotust veidi vähem kui kaks minutit. Sõidu parim eestlane, 32. kohaga lõpetanud Andreas Veerpalu oli rajal Kärbist nobedam poole minuti jagu.

«Ma olen heas sõiduvormis, Planica raja raske profiil oli mulle sobilik, ent läksin esimesena rajale ja sõidu teisel poolel hakkasid suusad liialt tagasi  andma. Sõit ei õnnestunud. Süüdistada pole mul aga peale enda kedagi,»  kõneles Kärp ning lisas: «Ega see nüüd minu jaoks ka maailmalõpp ole. Elu läheb edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles