Traagilises õnnetuses hukkus Viljandimaa bussijuht

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väga keerulistes liiklusoludes sõitis Tallinnast Viljandisse teel olnud liinibuss kolmapäeva lõuna ajal Ardus kokku veokiga. Bussist välja lõigatud juht suri haiglas, kiirabi viis sündmuskohalt ära neli viga saanud sõitjat.

«Ta oli Viljandimaa inimene ja olnud meie firmas ametis väga pikka aega,» nentis Hansa Bussiliinide Viljandi regiooni juhataja Madis Lepp, kes 71-aastase bussijuhi surmast kuulis ajakirjanikult. Haiglasse viidi lisaks juhile veel neli sõitjat ja esmase info kohaselt nende elu ohus ei ole. Sündmuskohal vaatas kiirabi üle veel 12 inimest.

Bussis oli Lepa andmetel pisut üle 30 inimese. 23 piletit oli ostetud eelmüügist ja kümmekond piletit müüs bussijuht enne teeleasumist. Pärast õnnetust lahkus osa sõitjatest omal käel ning kohalejäänud võttis peale 45 minutit hiljem Tallinnast Viljandi poole startinud buss. Liiklus oli õnnetuse tõttu ümber suunatud ja bussil kulus arvatust rohkem aega, et õnnetuse läbi teinud sõitjad peale võtta. Seetõttu hilines ta Viljandisse jõudmisega.

Hansa Bussiliinidele, mis on välja kasvanud Viljandi bussipargist ja Mulgi Reisidest, oli ajaloo üks raskemaid õnnetusi. Ligi 20 aastat tagasi oli bussifirmal avarii, milles üks inimene sai surma.

Politsei teatel anti häirekeskusele bussi ja veoki kokkupõrkest Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maantee 56. kilomeetril teada kell 12.18. Esialgsetel andmetel sõitis liinibuss veoautole tagant otsa.

Tallinna–Tartu maanteel juhtus kolmapäeval mitu õnnetust ning lisaks Mustla lähedalt pärit bussijuhile hukkus veel üks inimene.

Hansa Bussiliinide juhatuse liige ja Viljandi osakonna juht Madis Lepp avaldas kogu kollektiivi nimel kaastunnet liiklusõnnetuses hukkunud pikaajalise bussijuhi lähedastele.

«Avaldame kaastunnet omastele, langetame leinas pea ning jääme kallist kolleegi koos lähedastega mälestama. Tegu on traagilise sündmuse ja šokiga kogu meie kollektiivile. Ants oli hinnatud kolleeg, kes on olnud meiega juba ettevõtte algusaastatest ning meile eeskujuks oma pühendumuse ja heasüdamlikkusega,» on kirjas Madis Lepa kaastundeavalduses.

Ettevõte teeb omalt poolt kõik, et hukkunu omakseid toetada. Bussifirma katab matusekulud ning tagab kriisiabi ja nõustamise. Kriisinõustamise tagab ettevõte ka oma töötajatele, kes elavad üle kolleegi kaotust.

«Soovime südamest head paranemist kõikidele sõitjatele, kes õnnetuses vigastada said,» kirjutas Lepp lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles