Kui kõrgele temperatuur lähipäevil ronib?

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homsest tasub õue minna veekindlates jalanõudes.
Homsest tasub õue minna veekindlates jalanõudes. Foto: Aivar Aotäht

​Kui tänaseks lubatud suurem lumesadu läbi saab, peaks kohale jõudma soe õhumass ning temperatuur võib lähipäevil kerkida viie kraadini. Vähemasti nii pakuvad eile pärastlõunal jagatud prognoosid.

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna andmeil on täna tihedat lumesadu oodata kõikjal Eestis ning õhtu poole hakkab õhutemperatuur tõusma. Ilmateenistus ennustab kõige suuremat sula neljapäevaks, kui aktiivne osatsüklon liigub piki Norra rannikut põhja-kirde suunas ja selle serva mööda kandub Eesti kohale soe õhumass.

Nõnda prognoosivad ilmateenistuse sünoptikud, et neljapäeval kerkib õhutemperatuur mitmel pool Eestis viie kraadini. Sajab vihma. Reedel on oodata kuni neli kraadi sooja ning päeva maksimumid püsivad plusspoolel vähemasti uue nädala alguseni.

Venelaste ilmaportaal Gismeteo pakub Viljandi kandi kohta, et pärast tänast tihedat lumesadu tõuseb õhutemperatuur plussi ning sademed jätkuvad vähese vihmana neljapäeval. Sooja tuleb neljapäeval kuni neli kraadi. Väheste pluss- ja miinuskraadide vaheldumist näevad venelased järgmise nädala reedeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles