Järve ääres elavad viljandlased on valmis spaa vastu kohtusse minema (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisena on detailplaneeringut varem avalikkusele näidatud. Randa, otse Bangalo ette on kavandatud kuuekorruseline hotell ning sellest vasakule parkla. Teine veekeskus võiks kerkida paarisaja meetri kaugusele ning praegusele tühjale platsile Järve ja Roo tänava vahele tuleksid eramajad.
Sellisena on detailplaneeringut varem avalikkusele näidatud. Randa, otse Bangalo ette on kavandatud kuuekorruseline hotell ning sellest vasakule parkla. Teine veekeskus võiks kerkida paarisaja meetri kaugusele ning praegusele tühjale platsile Järve ja Roo tänava vahele tuleksid eramajad. Foto: Jaak Reinula (montaaž)

Viljandi järve rannale kõige lähemal elavad inimesed on veendunud, et nende majade ja järve vahele kavandatavast spaast ei tule muud kui kolearhitektuuriga hotell ning seda ei tohiks sinna lubada.

Neljapäeval hakkab linnavolikogu arutama, kas võtta detailplaneering vastu ja avada ranna äär kuuekorruselise spaahotelli rajamiseks. Kõik ettevalmistused on selleks tehtud, pikad vaidlused möödas ning maavanemalt on detsembri keskel saadud korraldus, et lähikonna elanike vastuseisust hoolimata on kogu protsess olnud seaduslik ja planeeringu võib kinnitada.

Kohalike elanike eestkõneleja Toomas Uustalu esindab ametlikult nelja Järve ja Roo tänava kinnistu omanikku ning palub volikogul see planeering tagasi lükata. «See maja ei sobi sinna üldse,» on tema ja naabrite esimene põhjendus. «Neid klaasist ja metallist karpe on juba omajagu, aga ranna äär on seni olnud kolearhitektuurist õnneks puutumata.»

Kolm aastat konflikti

Kohalike elanike ja linnajuhtide vahel on detailplaneeringu pärast olnud konflikt juba selle algusest peale. Kui 2014. aasta novembri keskel andis linnavalitsus teada, et hakkab spaahotelli ja toona ka võimalikku linna veekeskust järve äärde tühjale maatükile kavandama, siis esimene vastulause jõudis raekotta kaks nädalat hiljem.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles