Külma vastu leiab rohtu

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmast ilmast tulenevate terviseriskidega tasuks arvestada juba enne kodust väljumist.
Külmast ilmast tulenevate terviseriskidega tasuks arvestada juba enne kodust väljumist. Foto: Margus Ansu / Postimees

Miinuskraadidest muutub jalgealune libedaks ja näonahk kuivaks, kuid mitmesuguseid abinõusid silmas pidades on võimalik nii sportides kui ka koeraga jalutades ebamugavusi ja külmakahjustusi vältida.

Viljandi Rademari kaupluse juhataja Krister Kallas nentis, et õues higistamiseni trenni tehes on soovitatav kasutada spordipesu, sest see kuivab seljas kiiresti ära. Kui minnakse aga kelgutama või koeraga metsa jalutama, sobib hästi näiteks meriinovillast paksemat sorti aluspesu.

«Mida rohkem higistatakse, seda rohkem peaks vaatama higi transporti kiirendavat pesu,» tõdes Kallas ja lisas, et enamjaolt on see polüestrist, mis ei põhjusta üldjuhul allergiat. «Meriinovill ei lõhna ega kogu vedelikke endasse, sellest ka poole kallim hind. Samas on see tunduvalt paksem kui spordipesu. Nii et sportima ei maksa sellega minna.»

Valik nii spordi- kui käsitööpoes

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles