Nädalavahetusel lustis uisuradadel sadu inimesi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine nädalavahetus kutsus Viljandi järvele suure hulga rahvast. Lisaks uisutamisele ja suusatamisele tunti seal rõõmu kelguga müttamisest või koeraga jalutamisest.
Talvine nädalavahetus kutsus Viljandi järvele suure hulga rahvast. Lisaks uisutamisele ja suusatamisele tunti seal rõõmu kelguga müttamisest või koeraga jalutamisest. Foto: Marko Saarm

​Kaua oodatud külm ilm tõi nädalavahetusel suure hulga inimesi talverõõme nautima ja iseäranis palju suusatajaid ja uisutajaid võis näha Viljandis järve jääl. 

«Mulle meeldis ühe inimese kommentaar, et viljandasele on uisurada inimõigus. See peab olema,» tähendas Kristjan Kivistik Viljandi rattaklubist ja rääkis, et jääl on puhas nii 5- kui 11-kilomeetrine ring Männimäe pool. Viimati nimetatu maratoni ajal kasutusele küll ei lähe, aga niisama uisutada saab seal ikka.

Uisutajasõbralikud jääolud on ka Paala järvel, kus on samuti uisurada sisse lükatud. Kivistiku sõnul polnud seal nädalavahetusel küll nii palju inimesi kui Viljandi järvel, aga need, kellel on kodu Paalalinnas, kasutavad head võimalust.

Suurel järvel võis rääkida aga isegi sadadest inimestest. «Parkimiskohti enam ei olnudki,» tõdes Kivistik. Aasa külalistemaja juures oli veel ruumi, aga staadioni kõrval ja vetelpääste juures oli parkla puupüsti täis. «Selles mõttes on täitsa vinge. Suusatada ju kõikjal ei saa, rattaga sõita ega joosta ka mitte – on libe. Mis sa muud siis ikka teed kui uisutad. See on hea sportlik ajaviide praegu Eestis,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles