Ministeerium ja kool on eri meelt

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium leidis, et Suure-Jaani kooli sotsiaalpedagoogi kvalifikatsioon ei vasta nõuetele ning tegi selle kohta ettekirjutuse.
Haridus- ja teadusministeerium leidis, et Suure-Jaani kooli sotsiaalpedagoogi kvalifikatsioon ei vasta nõuetele ning tegi selle kohta ettekirjutuse. Foto: Elmo Riig

Haridus- ja teadusministeerium tegi Suure-Jaani koolile ettekirjutuse, sest seal töötaval sotsiaalpedagoogil pole kvalifikatsiooni, kuid kool ühes juristiga on seisukohal, et ametis oleval sotsiaalpedagoogil on õigus koolis töötada.

«Sel ajal, kui temaga Suure-Jaani gümnaasiumi ajal tähtajatu tööleping sõlmiti, siis ta vastas kvalifikatsioonile,» ütles Suure-Jaani kooli direktor Epp Välba. Nimelt sõlmiti kõne all oleva sotsiaalpedagoogia tähtajatu tööleping, kui ta Suure-Jaani gümnaasiumi tööle võeti. 2014. aasta septembrist gümnaasium ja põhikool lahutati ning kujunes välja Suure-Jaani kool, millel on peale Suure-Jaani õppekoht Sürgaveres, Tääksis ja Vastemõisas.

Epp Välba lisas, et vahepeal on nõuded muutunud ja sellest ongi segadus tekkinud. «Kui inimene on vahepeal juba kvalifikatsioonile vastanud, siis ei saa teda kuulutada sellele mittevastavaks,» leidis direktor. «Omalt poolt oleme justkui kõik teinud, et ettekirjutust täita.» 

Kinnituse, et sotsiaalpedagoogil on õigus koolis töötada, oli direktor saanud neljapäeval ametiühingu juristilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles