Sada ja seened, linnasüdamest ja lillelastest rääkimata

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Läätse juubelikink Eestile sai päris suur ning ise korjatud. Purke tuli täpselt sada, kui palju seal aga seeni oli, seda ei oska keegi öelda.
Marina Läätse juubelikink Eestile sai päris suur ning ise korjatud. Purke tuli täpselt sada, kui palju seal aga seeni oli, seda ei oska keegi öelda. Foto: Marina Lääts, freepik.com (montaaž)

EV100 juubeliprogrammis on kirjas tuhandeid ettevõtmisi Vastseliinast Washingtonini ja Võhmast Viljandini. Muist juba tehtud, muist alles ees. Mõni jääb ühe aia piiresse, mõni plaanib ümber kujundada tervet linnasüdant.

Sakala heitis riigi sünnipäeva kodulehekülje ev100.ee abil plaanidele pilgu peale. Pilt oli rõõmsalt kirev. Sadat kurki keegi purki panna küll ei plaani, kuid ideid jagub ja päris purkideta ka läbi ei saa. Kavas on näiteks ümber kujundada Viljandi kesklinna peaväljak ja selle ümbrus, soetada süntesaator Eesti väikseima linna ühte kogudusse, anda välja luuleraamatuid, rajada lipuväljakuid, jäädvustada Kõpu meierei ajalugu, püstitada vineerist toonekurgi ning kinkida sõpradele lilli ja seeni.

Fantaasiat jagub

EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho möönis, et üle Eesti on juubeliaastaks kavandatud väga palju ja väga erinevaid üritusi ning nende täpset koguarvu ei oska praegu ilmselt keegi öelda. «Pealegi tuleb neid kogu aeg juurde, ega kava ole lukus. Paljud ärkavad alles praegu ja mõtlevad, et teeks ka midagi. Nii et taotlus, mis meil alguses oli – et sünnipäev jõuaks võimalikult paljudesse kohtadesse üle maa –, kannab vilja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles