Vanemad võitlevad lasteaeadades köökide allesjäämise nimel

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
37 aastat Männimäe lasteaias töötanud peakokk Aili Moks rääkis, et arvestab väga seda, mis lastele meeldib ja mis mitte. Näiteks on menüüst välja jäetud kartuli-tangupuder. Laste lemmikud on Moksi sõnul supid.
37 aastat Männimäe lasteaias töötanud peakokk Aili Moks rääkis, et arvestab väga seda, mis lastele meeldib ja mis mitte. Näiteks on menüüst välja jäetud kartuli-tangupuder. Laste lemmikud on Moksi sõnul supid. Foto: Marko Saarm

​Viljandi Midrimaa lasteaed saatis eelmise aasta lõpus linnavalitsusele ja -volikogule 220 lapsevanema allkirjaga pöördumise, et sinna jääks alles oma köök. Allkirjade kogumine on pooleli Männimäe lasteaias, mille hoolekogu taotleb sama asja.

Pöördumiste aluseks on detsembri algul peetud hoolekogude töökoosolek, kus linna esindajad andsid mõista, et toitlustushanke võitja valib toidu tegemiseks ise köökide asukoha. See tähendab, et Viljandi lasteaialaste toit võib hakata podisema ühisköögis ja jõuda sööjateni termostes.

Midrimaa lasteaia hoolekogu tehtud taotluses rõhutakse sellele, et köök peaks alles jääma, sest kohapeal valmistatud toit on kõige maitsvam ja tervislikum. Hoolekogu esimees Maili Kalmus pidas eriti oluliseks, et seejuures arvestatakse ka lastega, kes vajavad eritoitu. Küsitluse järgi on lapsevanemad praegu pakutavaga suhteliselt rahul.  

Samasugune taotlus, kus lapsevanemad soovivad, et söök valmiks kohapeal, läheb linnavalitsuse poole teele ka Männimäe lasteaiast. Direktor Ene Männik ütles, et seda asja ajab küll hoolekogu, aga ka tema ei pea ühiskööki õigeks. «Kui tuua kahesajale lapsele kolm korda päevas termostega süüa, siis kvaliteet tõenäoliselt kannatab,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles