Alexela jääb konkurentsiametiga erinevale seisukohale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela Oili väitel on Abja-Paluoja tanklas viimaste aastate jooksul läbimüük vähenenud. Konkurentsiameti valduses olevate raamatupidamisandmete kohaselt ei vasta see aga tõele.
Alexela Oili väitel on Abja-Paluoja tanklas viimaste aastate jooksul läbimüük vähenenud. Konkurentsiameti valduses olevate raamatupidamisandmete kohaselt ei vasta see aga tõele. Foto: Elmo Riig

Kui konkurentsiameti teatel on Mulgi vallas Alexela tanklate käive olnud viimase kolme aasta jooksul muutumatu, siis ettevõtte tegevjuhi teatel on tankimised teinud vähikäiku.

«Kõige drastilisemalt on langenud tankimised Võiste (Pärnumaa – toimetus) ja Valga tanklas ning samuti on tankimised kahanemises Abja-Paluoja ja Karksi-Nuia tanklas. See on meile äärmiselt murettekitav, sest ketis üldiselt on müük suurenenud,» teatas aktsiaseltsi Alexela Oil tegevjuht Ain Kuusik neljapäeval. Täpseid näitajaid ettevõte ei avalda, sest see on ärisaladus.

Vaidlus selle üle, kas Lätis kehtestatud väiksem kütuseaktsiis viib Mulgi vallas inimesi rohkem naaberriiki tankima, tekkis eelmise nädala lõpul, kui Sakala avaldas artikli «Tanklad kaotavad piiri ääres raha. Vallajuhid Läti kütuserallit ei taju».

Loo aluseks oli konkurentsiametist Mulgi vallavalitsusele saadetud kiri, milles uuriti, kuidas vallajuhid näevad Läti odavama kütuse mõju oma valla territooriumil asuvatele tanklatele. Vallavanem Peeter Rahneli allkirjaga vastuses teatas vallavalitsus konkurentsiametile, et nemad muutusi ei taju ega usu, et inimesed 10–15 senti odavama liitrihinnaga kütuse pärast hakkaksid 64 kilomeetrit sõitma, et lähimas Lätis asuvas tanklas käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles