Koolimajas aitab lärmi summutada tantsuvahetund

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kellahelin Jakobsoni koolis neljanda tunni lõppenuks kuulutas, hakkas aulasse järjest lapsi tulema. Viie minuti jooksul täitus ruum õpilastega, kes tahtsid osa saada tantsuvahetunnist, mida õpilasesindus sellest nädalast korraldab. 

Esimeste seas tantsupõrandal koha sisse võtnud neljanda klassi poiss Gerto Kass tunnistas, et ta tavaliselt ei tantsi. «Aga kui saaks, siis tantsiks kogu aeg,» lisas ta. Nüüd saab ta seda teha igal koolipäeval ja kui huvilisi jätkub, siis suvevaheajani välja. 

Üheksanda klassi õpilane Karoli Lota Kinsi on üks, kes tantsuvahetunni eest vastutab ja Youtube’ist jooksvate «Just Dance’i» videote järgi vihtuvatel lastel silma peal hoiab. «Meie eesmärk on suunata väikseid koridoridest välja ja leida neile tegevust. Vanematele õpilastele tundub, et vahetundide ajal on liiga palju lärmi,» rääkis Kinsi. 

Põhikooli viimases klassis õppiv neiu kasutab vahetundi selleks, et eesootavaks teadmiste kontrolliks korrata või lihtsalt puhata, sest tunnid on mahukad. Kui kisa on vähem, on õppida lihtsam. Kinsi meenutas, et kui ta ise algklassides käis, siis korraldatud tegevust polnud – mängiti mänge ja kummikeksu. 

Jakobsoni kooli huvijuht Moonika Pärna rääkis, et on koos õpilasesindusega aastaid mõelnud, kuidas vahetundide ajal lastele tegevust leida. Seda, et tantsuvahetund nii populaarseks osutub, ei osanud nad kohe arvatagi: esimestel päevadel on aulasse kogunenud 60–70 last. Lisaks on Pärna sõnul suurtel vahetundidel avatud võimla, mis tõmbab rohkem poisse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles