Soojakiirgurid teevad Kõpu kirikuliste elu mõnusamaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu koguduse vaimulik Hedi Vilumaa proovis eile, kuidas on istuda soojakiirguri paistel, põlvedel pleed. Tal oli mõnusalt soe.
Kõpu koguduse vaimulik Hedi Vilumaa proovis eile, kuidas on istuda soojakiirguri paistel, põlvedel pleed. Tal oli mõnusalt soe. Foto: Elmo Riig

Kõpu Peetri kogudus soetas Leaderi projektiraha abil 20 soojuskiirgurit, mis jõulupühade eel esimeste pingiridade alla paigaldati ning rahva jumalateenistusteks just sinna istuma meelitas.

Kiirgurid, mille koguvõimsus on ligikaudu 4 kilovatti, pannakse tund aega enne teenistust tööle, siis on hiljem soojem. Nagu ütles koguduse õpetaja Hedi Vilumaa, leiti kiirgurid pika otsimise peale Soomest, aga valmistatud on need Rootsis. Lisaks jõudsid jõuluks kirikuliste käsutusse villased pleedid, mis on viimaste leerilaste kingitus. Juba varasemast on kirikul neli teisaldatavat, ülalt alla kiirgavat soojendit.

Vabatahtlikud aitavad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles