Viljandi aasta foto sündis Võrumaal

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitja Jürgen Kull koos võidutööga, millel on kujutatud viljapõllu kohale jõudvat tormi.
Võitja Jürgen Kull koos võidutööga, millel on kujutatud viljapõllu kohale jõudvat tormi. Foto: Elmo Riig

Viljandi fotoklubi korraldatud võistluse «Viljandi aasta foto 2017» üldvõitja tiitli pälvis Jürgen Kull, kes tegi oma parima pildi 12. augustil lähenevast tormist.

See, et foto sündis just Võrumaal, oli viljandlase Jürgen Kulli sõnul puhas juhus, sest ta juhtus tol päeval olema Mõnistes. «Jälgisin veebist, kuidas torm üle Eesti liigub, ning olin valmis, et peatselt jõuab ta minu juurde,» meenutas Kull suvepäeva, mis kujunes eelmise aasta kõige tormisemaks.

«Läksin oma aparatuuriga ühele põllule ja jäin ootama. Nägin, kuidas torm tuli, ja üritasin saada selle võimalikult laia vaadet,» rääkis ta. «Kui see foto oli tehtud, siis enam edasi ei saanudki midagi teha, sest tuul oli nii tugev, et puhus statiivi ümber. Oli juba õhtune aeg ning ümberringi läks kottpimedaks ja välk sähvis.»

Võitja tunnistas, et talle tähendas see foto väga palju. «Kindlasti oli see minu aasta kõige parem pilt. Teadsin seda juba enne, kui foto täielikult kokku sain,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles