Sihikul olnud kuld jäi püüdmata

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp (ees) pidi pühapäeval Haanjas asetleidnud Eesti meistrivõistluste suusavahetusega sõidus leppima kolmanda kohaga. Tema ja võitja Andreas Veerpalu vahele mahutas end veel Jincai Shang Hiinast.
Algo Kärp (ees) pidi pühapäeval Haanjas asetleidnud Eesti meistrivõistluste suusavahetusega sõidus leppima kolmanda kohaga. Tema ja võitja Andreas Veerpalu vahele mahutas end veel Jincai Shang Hiinast. Foto: Tairo Lutter / Postimees

​Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistluste suusavahetusega sõidu kolmandana lõpetanud Viljandi suusaklubi mees Algo Kärp nentis, et kerge võistlusrada tal soovitud tulemust teha ei võimaldanud. Parema ülevaate ja võrdluse maailma paremikuga loodab ta saada tuleval nädalal Sloveenias Planica maailmakarikaetapil.

Eesti suusavahetusega ja vabatehnikasõidu medalite jagamisel läinud nädalavahetusel Haanjas olid stardis ka külalised Lätist ja Hiinast. Algo Kärp, kes lootis kahest sõidust vähemalt ühe võita, jäi pühapäeval suusavahetusega sõidus võitnud Andreas Veerpalule lõpuheitluses 3,1 sekundiga alla. Temast kui Eesti meistrivõistluste hõbemedalistist eespool lõpetas ka külalis­sportlane Jincai Shang Hiinast. 

«Üritasin küll klassikasõiduga vahet teha, aga kerge profiliiga rajal ma oma tugevusi maksma panna ei suutnud. Vedasin kogu klassikasõidu, aga edumaad ei suutnud sisse saada. Vabatehnikas on Veerpalu siiski teravam,» rääkis Kärp. 

Sportlik eesmärk jäi tal oma sõnul täitmata, samas sai ta kaks korralikku võistlust. «Oma praegusest seisust saan parema selguse nädalavahetusel Planicas peetavate maailmakarikavõistluste 15 kilomeetri klassika distantsil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles