Kuni järvejää paksust kogub, on parim liuväli Soomaa luhal

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa heinamaast on saanud liuväli, kus saab matkata tõukekelguga ja uisutada. Fotol sõidab tõukekelguga Soomaa jääl Kaspar Leppi.
Soomaa heinamaast on saanud liuväli, kus saab matkata tõukekelguga ja uisutada. Fotol sõidab tõukekelguga Soomaa jääl Kaspar Leppi. Foto: Aivar Ruukel

Kohe kui jää vähegi kandma hakkas, kippusid inimesed siin ja seal veekogudele, kuid ainus tõenäoliselt turvaline koht selleks oli läinud nädalavahetusel Soomaa luht.

Pühapäeval olid kalamehed järvedel nii Viljandis, Holstres kui Karksi-Nuias, ehkki veel päev varem oli mõnigi neist veekogudest täielikult külmumata. 

Heinamaast sai liuväli

«Järvejääle on ikka päris ohtlik minna,» tõdes Soomaal turismiettevõtjana tegutsev Aivar Ruukel. Ta rääkis, et neil on seal kõrvuti jõgi ja vana jõgi, mis on sisuliselt seisev vesi ehk justkui järv, kuid nädalavahetuse tõukekelgumatkalised ja teised jääl lustijad ei kippunud isegi sellele mitte. «Ei julgenud minna,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles