Esimene ahven tuli jää alt pühapäeva lõuna ajal

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Säärits istus pühapäeva lõuna ajal Holstre järvel. Vahetult enne ajakirjanikuga rääkimist oli ta järvest välja tõmmanud ühe kala ja kui ajakirjanik hakkas lahkuma, tuli konksu otse teinegi.
Paul Säärits istus pühapäeva lõuna ajal Holstre järvel. Vahetult enne ajakirjanikuga rääkimist oli ta järvest välja tõmmanud ühe kala ja kui ajakirjanik hakkas lahkuma, tuli konksu otse teinegi. Foto: Elmo Riig

Viljandist kümne kilomeetri kaugusel asuva Holstre järve kaheksa sentimeetri paksusel jääl istunud Paul Säärits tõmbas oma aasta esimese ahvena jää alt välja pisut pärast keskpäeva. «Jää kannab juba kenasti, aga ettevaatlik peab olema. Eriti pealetulekul,» rääkis ta Sakalale.

Säärits ennast väga suureks talviseks kalameheks ei pea, aga võimalusel käib ta Holstre järvel kalastamas. Pühapäeval oli tema hinnangul selleks tegevuseks jää parajalt paks «Mul on Holstre lähedal maakodu. Ise olen Viljandist,» sõnas ta. Esimene ahvena lubas Säärits kassile anda.

Holstre järve jää alt tõmmatud ahven.
Holstre järve jää alt tõmmatud ahven. Foto: Elmo Riig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles