Tanklad kaotavad Mulgimaal raha. Vallajuhid Läti kütuserallit ei taju

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela Oili väitel on Abja-Paluoja tanklas viimaste aastate jooksul läbimüük vähenenud. Konkurentsiameti valduses olevate raamatupidamisandmete kohaselt ei vasta see aga tõele.
Alexela Oili väitel on Abja-Paluoja tanklas viimaste aastate jooksul läbimüük vähenenud. Konkurentsiameti valduses olevate raamatupidamisandmete kohaselt ei vasta see aga tõele. Foto: Elmo Riig

Mulgi valla juhid ei usu, et nende inimesed on pelgalt odavama autokütuse hankimiseks hakanud rohkem Lätis käima. Kahes suuremas Mulgi valla keskuses tanklat omava Alexela Oili tegevjuht on aga vastupidisel arvamusel.

«Kindlasti on meie müük nii Karksi-Nuias kui Abja-Paluojas langenud,» väitis aktsiaseltsi Alexela Oil tegevjuht Ain Kuusik.

Seda mitu korda on neis kahes Mulgi vallas asuvas bensiinijaamas kütuste müük kokku kuivanud Kuusik öelda ei osanud, sest Lätist toodava kütuse hulk on kasvanud juba mitme aasta vältel. Küll aga tõi ta näite, et Pärnumaal Via Baltica maantee ääres asuva Võiste tankla käive on vähenenud kuus korda, ning Valgas müüb ettevõte kolmandiku võrra varasemast vähem.

Kui palju maksab kütus Lätis?

Sel aastal kerkis Eestis bensiiniaktsiis ning diislikütuse aktsiis oli juba varasemalt Lätiga võrreldes oluliselt suurem. Kui palju aktsiis aga lõpphinda mõjutab, on küsitav.

Circle K kodulehel reede lõuna ajal olnud andmete järgi oli Riias bensiini 95 liitri hind 14 ja diislikütuse oma 23 senti odavam. Viljandis näitas samal ajal Circle K hinnapost mõlemale kütuseliigile hinnaks 1,319 eurot.

Samal ajal kui Viljandis maksis nii diislikütus kui bensiin 95 ühtmoodi 1,319 eurot, näitas Circle K Läti lehekülg, et Riias on hind tublisti madalam.
Samal ajal kui Viljandis maksis nii diislikütus kui bensiin 95 ühtmoodi 1,319 eurot, näitas Circle K Läti lehekülg, et Riias on hind tublisti madalam. Foto: Kuvatõmmis

Neljapäeval läbi Läti sõitnud Sakala peatoimetaja Hans Väre ei näinud aga kuskil riigis sellise hinnaga kütust nagu Circle K koduleht näitas. Eestisse jõudes selgus, et koduriigis oli hind isegi odavam.

Salacgrivas olnud Circle K tanklas maksis bensiin 95 koguni 1,274 eurot. Eestis oli hind samal ajal sendi võrra madalam.

Sakala peatoimetaja Hans Väre sõitis neljapäeval läbi Läti ega näinud kuskil odavamat kütust kui Salacgrivas, kus Circle K tanklas küsiti bensiini eest 1,274 eurot.
Sakala peatoimetaja Hans Väre sõitis neljapäeval läbi Läti ega näinud kuskil odavamat kütust kui Salacgrivas, kus Circle K tanklas küsiti bensiini eest 1,274 eurot. Foto: Marko Suurmägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles