Viljandlane sprindib Euroopa tipu poole

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Nõu alistas 60 meetri jooksus esmakordselt seitsme sekundi piiri.
Tony Nõu alistas 60 meetri jooksus esmakordselt seitsme sekundi piiri. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

​19-aastane Viljandi sprinter Tony Nõu on paari mitmevõistleja ja kaugushüppaja Ksenija Balta kõrval üks vähestest Eesti kergejõustiklastest, kel on väljavaateid pääseda märtsi algul Suurbritannias Birminghamis asetleidvatele sisemaailmameistrivõistlustele.

«Kui Tonyt poleks, siis me, teised, tunduksime Eestis isegi päris head jooksjad,» sõnab naerdes 400 meetri tõkkejooksja Erik Jagor, Tony Nõu olulisim treeningupartner Valter Espe sprindirühmas. «Ma arvan, et ajakirjanikel on, millest talvel tema kohta kirjutada.»

Nõu on pärast 2006. aastal juunioride maailmameistriks kroonitud Marek Niitu teine Maarjamaa kiirjooksja, kelle talent on loonud eelduse läbi murda rahvusvahelisel tasemel. Õigupoolest on ta esimese sammu selle poole juba teinud: suvel Itaalias toimunud kuni 20-aastaste Euroopa meistrivõistlustel teenis ta 400 meetri jooksu kõrgetasemelises finaalis Eesti juunioride rekordiga, ajaga 46,24, neljanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles