Kui kokk tuleb koju kulpi keerutama

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto tegemise ajal sõprade Le ja Ivo köögis asjatanud Elias Melini sõnul eelistavad viljandlased kokka endale koju tellida. Aeg-ajalt kostitab kokk külalisi ka oma koduköögis.
Foto tegemise ajal sõprade Le ja Ivo köögis asjatanud Elias Melini sõnul eelistavad viljandlased kokka endale koju tellida. Aeg-ajalt kostitab kokk külalisi ka oma koduköögis. Foto: Marko Saarm

Viljandi köökides tegutseb pottide ja pannide kolinal Rootsist pärit kokk Elias Melin, kes aitab inimesed välja juhul, kui neil on lemmiktoidukohtade menüüd juba pähe kulunud.

Mööda laia ilma rännates kogemustepagasit täiendanud kokk soovib oma sõnul pakkuda võimalust teistmoodi toiduelamusteks koduses miljöös. Siit hakkas idanema ka mõte kutsuda inimesi oma kodukööki maitseid nautima või siis sõita hoopis ise neile külla kokkama. Niisamuti andsid kogunenud kogemused julguse idee teoks teha.

«Idee kasvas välja tänu varasematele kogemustele ning sõpradele, kes tulevad mulle külla sööma,» rääkis Melin. «Kunagi tegin koostööd köögimööbli ettevõttega Noblessa ning meil oli selline diil, et kui köök sai valmis, kutsuti kokk sinna perre süüa tegema. Mina olin see kokk ja mulle mõte meeldis. Ühtlasi märkasin, et mind inspireerib olukord, kus suhtlen inimestega, kellele toitu valmistan. Olen avatud uutele kogemustele ega karda uusi maitseid proovida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles