Oja koolis õpetatakse ilma loata neljanda klassi materjali

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oja kool tegutseb Ingeri majas. Ministeerium tuvastas seal
järelevalve käigus suure hulga puudusi. Tahvlil on vaid osa neist, mis tuleb etteantud tähtajaks kõrvaldada.
Oja kool tegutseb Ingeri majas. Ministeerium tuvastas seal järelevalve käigus suure hulga puudusi. Tahvlil on vaid osa neist, mis tuleb etteantud tähtajaks kõrvaldada. Foto: Marko Saarm; Peeter Kümmel /montaaž

​Haridus- ja teadusminiseeriumi riikliku järelevalve tulemustest selgus, et üheksa õpilasega Oja koolis oli kolm last kolmandas klassis teist korda, sest koolil pole tegevusluba neljanda klassi õppesisu õpetamiseks. 

Et 2015. aastal Viljandis tegevust alustanud Oja koolile on antud tähtajaline tegevusluba viia õppetööd läbi vaid esimeses kooliastmes ehk kuni neljanda klassini, oli kool teist korda kolmandas klassis õppivate laste vanematele lubanud, et lastel aidatakse neljanda klassi materjali omandada ja kooli nõukogu võib otsustada viia õpilase kolmandast otse viiendasse. 

Haridus- ja teadusministeeriumi välishindamisosakonna asejuhataja Hille Voolaid märkis, et kuna koolil teises kooliastmes õpetamiseks luba pole, võib juhtuda, et kaks aastat kolmandas klassis olnud õpilased järgmisel aastal viiendasse siiski ei pääse. Sellele juhtis ta ka lastevanemate tähelepanu ja soovitas neil väga hoolsalt läbi mõelda, kuidas oma last sellisel juhul toetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles