Karksi õllevabriku uueks omanikuks sai naabertööstus

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühje suuri ruume on tehases palju. Osast on seadmed välja viidud, teistes seisis veel lademetest plasttaarat.
Tühje suuri ruume on tehases palju. Osast on seadmed välja viidud, teistes seisis veel lademetest plasttaarat. Foto: Elmo Riig

Kunagine Karksi õlletehas, mis kuulus aktsiaseltsile Karme, on omanikku vahetanud. Kinnistu uueks haldajaks sai selle naaber, osaühing Puidukoda, kel on sellega omad plaanid.  

«Soetasime kinnistu, sest oli võimalus ja on meie tootmiskompleksi naaberkinnistu,» tähendas Puidukoja tegevjuhi asetäitja Kristjan Saks. Ta ütles, et õlut ja veini nad seal tootma ei hakka, aga puidutootmise laiendamisele mõtlevad küll.

Vanad õlletehase hooned on amortiseerunud ja laias laastus pole tema sõnul nendega midagi teha. Ostja silmis oli väärtuslik kinnistu ise. Maad on umbes kaks hektarit ja ka taristu on olemas. «Seal on elekter, oma puurkaev, pumpla, katlamaja,» loetles Saks ja lisas, et tehing algaski sellest, et oli pakkumine. «Maad juurde trükkida ei saa ja me kasutasime selle võimaluse lihtsalt ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles