Aitäh, Juhan, sa oled hea kokk!

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobikokk Juhan Nöps: «Kui toit on hea, siis sa seda kellegagi ei jaga ja võimalusel võtad juurde.»
Hobikokk Juhan Nöps: «Kui toit on hea, siis sa seda kellegagi ei jaga ja võimalusel võtad juurde.» Foto: Erakogu

​Just sellise nimega iselaadset toidublogi peab näoraamatu avarustes Juhan Nöps. Keskmisele viljandlasele on ta ehk kõige paremini teada muusikaklubi Rubiin vedajana ning mehena, kes legendaarse festivali «Rock Ramp» mõneks ajaks uuele elule turgutas.

Juhan Nöps kasvas oma sõnade kohaselt üles ilusal ajal – siis, kui kaubanduskeskuste värvikirevad reklaamid olid alles kauge tulevik ja põrandaleiva ostmiseks pidi sõitma Tartusse Ümera poodi. Kodule kõige lähemale asuvast Kösti poest sai parimatel päevadel osta Komeedi kompvekke ja kihisevat Pepsit. Nutitelefonid ei olnud siis veel eestlaste kaelu kõveraks painutanud ning sünnipäevalauas istusid sirge selja ja ümara punetava näoga rõõmsad inimesed, kes vahepeal uksele koputanud kuivast seadusest hoolimata iga tühjendatud pitsiga aina lõbusamasse tujusse sattusid.

«Sünnipäevad oli asi, mida oodata, ja jõulud ... Oluline, et suguvõsa oli koos ja laud lookas,» räägib hobikokkaja. «Kuidas laud looka sai, on minu jaoks seniajani mõistetamatu, sest poes ei olnud midagi. Olen püüdnud kogu oma edasise elu saavutada seda täiust ja lihvida oskust teha mitte millestki midagi, aga vahel tunnen, et mul on veel pikk tee käia.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles